Services and Treatments

From routine cardiology care to emergency interventions at our state-of-the-art cardiac lab

Mobilizare fasciala – A.R.T.

Ce este Fascia?

 „Fascia” este un tesut conjunctiv care formeaza o matrice sau o retea, la fel ca o panza de paianjen, care interpenetreaza matricea extra celulara ce inconjoara muschii, oasele, organele, nervii, vasele de sange si alte structuri ale corpului . Fascia este o retea tridimensionala neintrerupta de tesut conjunctiv care se extinde de la cap pana la picioare, fata, spate si interior spre exterior, cu rol de suport si sustinere pentru organe si structuri anatomice.

Prin stres, leziuni, alimentatie deficitara, dezechilibre posturale, muschi suprasolicitati si activitati repetitive, matricea miofasciala poate deveni contractata sau intinsa, ingrosata, aglomerata si inflamata si poate adera la structurile inconjuratoare, cum ar fi muschii, oasele, nervii si organele. Rezultatul pentru dumneavoastra este durerea si iritarea datorate dezvoltarii punctelor declansatoare ale durerii. De fapt, matricea ta miofasciala este atat de interconectata incat problemele din picior pot duce la dureri de spate, gat sau umeri, impreuna cu tulburari digestive.

Matricea fasciala a corpului este acum unul dintre cele mai cercetate domenii ale medicinei si kinetoterapiei. De fapt, intregul nostru sistem de intelegere a anatomiei in termeni de muschi, oase, organe si nervi este rescris din cauza acestei noi zone de cercetare. Stiinta demonstreaza acum ca o matrice fasciala sanatoasa este esentiala pentru sanatatea generala. 

Scopul final al acestei proceduri este eliberarea restrictiilor fasciale din orice structura din corp, nu doar musculara.

Cum functioneazã?

Tratamentele cu eliberare miofasciala se efectueaza direct pe piele, fara uleiuri, creme sau dispozitive medicale. Terapeutul va cauta restrictii in fasci prin palparea atenta a tesutului subiacent. Odata identificate zonele cu probleme, terapeutul aplica o presiune sustinuta adecvata, sau intindere, pentru a facilita eliberarea fasciei.

 Deoarece fascia este atat de interconectata, restrictiile din picior pot fi motivul pentru care aveti dureri de cap cronice persistente. Stim ca suna nebunesc, dar este adevarat. Prin urmare, terapeutul dvs. poate sa nu lucreze intotdeauna peste zona durerii, deoarece adevarata cauza poate fi in alta parte.

Eliberarea aderentelor fasciale si a punctelor declansatoare prin intindere usoara sau compresie a tesutului este punctul de plecare pentru o ameliorare eficienta a durerii pe termen lung. 

Procedura este eficientă pentru:

  • Eliberarea aderentelor tisulare
  • Sustinerea unei miscarii mai usoare
  • Reducerea durerii
  • Imbunatatirea sanatatii tesuturilor
Approach

For everyday care or life-changing care you can count on our doctors.

Experts

You can count on us to keep you and your loved ones safe and healthy.

Technology

Cardiac rehabilitation (CR) can slow or reverse the nurse progression.

Facilities

We use a team approach to providing health care, and involve the patient.

https://clinic.ariasibiu.ro/wp-content/uploads/2021/09/single_service_02.jpg

Types of Cardiomyopathy

Restrictive

Restrictive cardiomyopathy is a condition where your ventricles do not thicken, yet they still become stiff and rigid and cannot pump blood effectively.

Dilated

In this type of cardiomyopathy, the pumping ability of your heart’s main pumping chamber — the left ventricle — becomes enlarged (dilated) and can’t effectively pump blood out of the heart.

Hypertrophic

This type involves abnormal thickening of your heart muscle, which makes it harder for the heart to work. It mostly affects the muscle of your heart’s main pumping chamber (left ventricle).

Arrhythmogenic right ventricular

In this rare type of cardiomyopathy, the muscle in the lower right heart chamber (right ventricle) is replaced by scar tissue, which can lead to heart rhythm problems. It’s often caused by genetic mutations.

Related TreatmentAngioplasty

Nu lăsa alergiile să îți afecteze calitatea vieții.

Related Cardiology Testing

Diagnosing Your Symptoms